Stichting Bij de Soete Moeder

image1Stichting Bij de Soete Moeder heeft als missie om werkzoekenden, schoolverlaters en stagiairs een kans te bieden om te leren en praktijkervaring op te doen. Deze ervaring kunnen kandidaten opdoen in Kloosterhotel de Soete Moeder, of soms ook daarbuiten. De oprichters Adri en Eline hebben de sociale en maatschappelijke taak van de nonnen overgenomen. We stellen je graag voor aan onze ‘hedendaagse zusters’.

De initiatiefnemers

image1Eline van Lith – bestuursadviseur
Als adviseur in maatschappelijk ondernemen heeft Eline veel werkervaring opgedaan in de horeca, reïntegratie en onderwijs. Zij is een rasechte Bosschenaar en oprichter van Lunchcafé in de Roos. “Ik wil ondernemen, dat zit in mijn bloed. Ook wil ik het mooiste bedrijf van de stad neerzetten. Ik ga voor méér en vooral voor béter. Daarbij heb ik een groot hart voor mensen die het maatschappelijk zelf niet redden.”

image1

Adri Ederveen 
“Het Kloosterhotel is een werkplek om van te dromen. Een gastvrije plek die gelegenheid biedt om te leren, om samen te werken en om je eigen toekomst een positieve draai te geven.
Voor mij is het een mooie uitdaging om, samen met ons team, nieuwe loopbaankansen te bieden aan jongeren. Zó fraai om te zien hoe jongeren plezier in het werk krijgen, zichzelf beter leren kennen én na het traject doorstromen naar een baan of opleiding. Ook het gebouw – een prachtig ingericht monument – draagt natuurlijk bij aan het werkplezier!”.

Het bestuur

Michel Jeurissen, voorzitter
Beleid en strategie, onderwijs en arbeidsmarkt
Jan de Nijs, secretaris/penningmeester
Huisvesting, juridische zaken, financiën
Gijsbert Bos, bestuurslid
Horeca, hospitality

Het bestuur is onbezoldigd en ontvangt geen vacatievergoeding.

ANBI stichting

Stichting Bij de Soete Moeder is aangemerkt als een ANBI stichting: een algemeen nut beogende instelling. Dit betekent dat de stichting zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Deze status heeft niet alleen voordelen voor de maatschappij, maar ook voor donateurs: aan schenkingen aan een ANBI zitten namelijk diverse belastingvoordelen vast. Download hier ons jaarverslag en beleidsplan

Sponsoren


Veel fondsen en subsidieverstrekkers hebben de plannen van stichting Bij de Soete Moeder mogelijk gemaakt.  Met die middelen zijn we op gang geholpen om de Soete Moeder haar vleugels te laten uitslaan. We zijn hen daar erg dankbaar voor!
Ook veel particuliere bedrijven en instanties waren bij ons betrokken. Middelen waar de jongeren, volwassenen en de maatschappij straks de vruchten van kunnen plukken! Bekijk hier onze sponsoren

Downloads

Stichting bij de Soete Moeder publiceert ieder jaar haar jaarverslag en beleidsplan. Klik hier om de downloads te bekijken

 

Bekijk het Hotel

Neem een kijkje op de hotelwebsite om te zien waar de jongeren aan de slag gaan.
Klik hier voor de Soete Moeder.