<span>Locatie</span>

Locatie

Klooster/Erfgoed

De Stichting en het hotel zijn gehuisvest in het voormalige Nemiusklooster. Dit rijksmonument met stijlkenmerken van de Amsterdamse school is gebouwd in 1929. De architect was H.W. Valk. De Zusters van Liefde hebben het klooster tot 2003 bewoond. Het gebouw is na een lange periode van leegstand in 2014 aangekocht door BOEi, een organisatie die industrieel en cultureel erfgoed restaureert en een herbestemming geeft. In 2015/2016 is het voormalige klooster flink verbouwd tot hotel en voldoet nu aan alle hedendaagse eisen. Stichting Bij de Soete Moeder huurt het pand van BOEi.

Bouw door jongeren

Jongeren in een leerwerktraject hebben een grote rol gespeeld bij de voorbereiding van de verbouwing in 2014/2015. Zij stripten het gebouw onder leiding van een bouwmeester. Dezelfde groep jongeren heeft de schuur in de tuin omgetoverd tot twee prachtige tuinkamers: studio ‘In goede aarde’ en hotelkamer ‘Soete vruchten’. Het resultaat mag er wezen! Veel jongeren gingen aansluitend aan het werk of terug naar school.

Park en wijk

Op een loopafstand van 150 meter ligt de IJzeren Vrouw, een kunstmatig meer dat begin 1900 werd afgegraven. Zo kon in 1917 de Muntel, de naam van deze stadswijk, worden gebouwd. De Muntel heeft de status van beschermd stadsgezicht. In het Prins Hendrikpark dat de IJzeren Vrouw omzoomt, kun je heerlijk wandelen, hardlopen en vissen. Voor de kinderen is er uitgebreide speelgelegenheid.

Stad

Ontdek de culturele stad der lusten: Gastvrij ‘s-Hertogenbosch!
Gasten roemen de hartelijkheid, de bourgondische gezelligheid en het cultuurhistorische decor. Cultureel genieten en culinair uitspatten!
De Soete Moeder is trots op haar stad. Wij brengen de stadsagenda graag onder je aandacht en promoten de uiteenlopende evenementen. Met een verblijf bij de Soete Moeder draag je bovendien bij aan kansen voor personen met een kwetsbare positie in de samenleving.

image1

 

Bekijk het Hotel

Neem een kijkje op de hotelwebsite om te zien waar de jongeren aan de slag gaan.
Klik hier voor de Soete Moeder.